اعتبار مالیاتی ارزش افزوده چیست؟ راهنمای کامل 1403

اعتبار مالیاتی ارزش افزوده

اعتبار مالیاتی ارزش افزوده از جمله مزایایی است که توسط دولت در جهت تسهیل و کاهش مالیات پرداختی مودیان در نظر گرفته شده است. اما همچنان بسیاری از افراد درباره آن اطلاعات کاملی ندارند. به همین جهت در این مقاله از فینتو باهم صفر تا صد اعتبار مالیاتی را یاد میگیریم چرا که حیف است اگر این از این مزیت مالیاتی بی خبر باشید و به درستی از آن استفاده نکنید.

 

اعتبار مالیاتی ارزش افزوده چیست

اعتبار مالیاتی ارزش افزوده یکی از مشوق هایی است که به منظور کاهش مالیات بر ارزش افزوده پرداختی توسط مودیان در نظر گرفته شده است. مطابق با ماده 8 مالیات بر ارزش افزوده، مالیات و عوارضی که مودیان برای فعالیت های اقتصادی خود پرداخت میکنند به عنوان اعتبار مالیاتی برای آنان در نظر گرفته میشود و یا به صورت نقدی به آن ها پرداخت میشود و یا از مالیات بر ارزش افزوده پرداختی آنان کسر خواهد شد. به این ترتیب و با استفاده از اعتبار مالیاتی، مودی مالیات کمتری پرداخت خواهد کرد

 

” بیشتر بخوانید: ارزش افزوده 1403 + لیست کامل مشاغل و اصناف مشمول و معاف

 

 

شرایط دریافت اعتبار مالیات بر ارزش افزوده

برای بهره مندی از اعتبار مالیاتی، لازم است شرایط زیر را داشته باشید:

  • ثبت نام در سامانه ارزش افزوده
  • مودی مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده باشد و کالاها یا خدمات او از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف نباشد. در این مورد توجه داشته باشید که مالیات بر ارزش افزوده ای که بابت خرید نهاده های مورد نیاز تولید کالا یا تجهیزات و ماشین آلات خط تولید پرداخت شده است حتی در صورتی که تولید محصولات این کسب و کار معاف از ارزش افزوده باشد، به عنوان اعتبار مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.
  • صورت حساب مورد تایید سازمان امور مالیاتی باشد: فاکتور خرید به نام شخص مودی و دارای نام خریدار، نام فروشنده، شماره اقتصادی، شماره ملی، شماره اقتصادی و مبلغ کالا یا خدمت باشد
  • کالا یا خدمت خریداری شده معاف از مالیات بر ارزش افزوده نباشد.
  • مبلغ ارزش افزوده کالاها یا خدمات خریداری یا استفاده شده توسط مودی، در هر ردیف، مقابل همان کالا یا خدمت، درج و محاسبه گردد

” پذیرش اعتبار مالیاتی مودیان مستلزم مشمولیت آنان در نظام مالیات بر ارزش افزوده، ثبت­نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده،داشتن گواهینامه ثبت نام و احراز اصالت معامله از طریق کنترل صورتحساب، اسناد پرداخت بهای کالاها و خدمات و مالیات و عوارض ارزش افزوده، اخذ تاییدیه، شناسایی فروشنده، کنترل اسناد حمل، رسید انبار و … حسب مورد ( با در نظر گرفتن روش کار مودی که تابع تشریفات و طی مراحل خاص خود می باشد ) خواهد بود و صرف داشتن گواهینامه ثبت نام و عدم درج نام مودی( فروشنده) در فهرست «مودیان ثبت­ نام­ شده فاقد اعتبار مالیاتی» در زمان انجام معامله،شرط کافی برای احراز اصالت معامله و پذیرش اعتبار مالیاتی نخواهد بود – بخشنامه شماره 43/95/260 “

 

نحوه استفاده از اعتبار مالیاتی

اعتبار مالیاتی دریافت شده به دو صورت به مودی اعطا میشود: 1- نقدی 2- کسر از مالیات بر ارزش افزوده. در روش دوم، هنگام پرداخت ارزش افزوده، اعتبار مالیاتی از کل مبلغ مالیات قابل پرداخت کسر میشود. در صورتی که اعتبار مالیاتی از مبلغ مالیات بر ارزش افزوده شخص بیشتر باشد، مقدار اعتبار مازاد برای او محفوظ خواهد ماند و از مالیات بر ارزش افزوده دوره های بعدی او کسر خواهد شد. همچنین مودی میتواند درخواست استرداد اعتبار مالیاتی به صورت نقدی را ارائه دهد که در این صورت سازمان امور مالیاتی موظف است که طی یک ماه پس از دریافت این درخواست، مبلغ را به مودی پرداخت نماید. در صورتی که با گذشت یک ماه پس از ارائه درخواست، مبلغ به مودی پرداخت نشود سازمان موظف است که به ازای هر ماه دیرکرد، جریمه ای معادل 2% از آن مبلغ را به مودی پرداخت نماید.

 

” بیشتر بخوانید: ارزش افزوده و سامانه جامعه تجارت برای طلا فروشی ها 1403

 

نکات مهم اعتبار مالیات بر ارزش افزوده

  • قسمتی از مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده توسط مودی که نمیتواند به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ شود، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته میشود
  • مالیات و عوارض خرید نهاده‌های مربوط به طرح های تملک دارایی ‌های سرمایه‌ ای (عمرانی) دولت قابل استرداد نیست و جزء بهای تمام شده دارایی‌های مزبور منظور می‌گردد.
  • مالیات و عوارض پرداختی واحدهای تولیدی یا معدنی دارای مجوز تأسیس که در دوره‌های قبل از بهره برداری جهت خرید کالاها و خدمات مورد نیاز برای تأسیس و راه‌اندازی واحد موردنظر پرداخت کرده‌اند، توسط سازمان امور مالیاتی مسترد خواهد شد.

 

بهترین نرم افزار حسابداری

این روزها اولین قدم برای جلوگیری از بروز هرگونه جریمه مالیاتی، ارسال به موقع صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان است. با استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو میتوانید بدون نیاز به نصب و راه اندازی هیچگونه نرم افزاری و تنها با ایجاد یک حساب کاربری، از هر کجا و با هر دستگاهی (موبایل، لپ تاپ، کامپیوتر و..) صورتحساب الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کنید. فینتو 30 روز مهلت استفاده کاملا رایگان از تمامی امکانات نرم افزار را برای شما پیش بینی کرده است و شما میتوانید همین حالا و با کلیک بر روی تصویر زیر، صورتحساب الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کنید و به تمام امور مالی و حسابداری کسب و کار خود با فینتو رسیدگی کنید.

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل