صفر تا صد قوانین کارآموزی در قانون کار

کارآموزی از جمله مواردی است که همه ما در شروع کار حرفه ای خود با آن سر و کار داشته ایم. اما کارآموزی قوانین مهمی دارد که در بسیاری از مواقع کارفرما و کارگر اطلاعات درستی درباره آن ندارند و به حقوق خود و طرف مقابل آگاه نیستند. امروز در فینتو قرار است به صفر تا صد قوانین مربوط به کارآموزی بپردازیم.

 

کارآموزی چیست

کارآموزی به دوره ای گفت میشود که طی مدت زمان مشخص فرد حرفه، فعالیت و تخصصی را در یک مرکز یا کارگاه یا اداره سپری میکند. سن کارآموز نباید کمتر از 15 سال باشد. ماده 112 قانون کار شخص کارآموز را اینگونه تعریف میکند:

  • کسانی که فقط برای فراگرفتن حرفه خاص، بازآموزی یا ارتقاء مهارت برای مدت
    معین در مراکز کارآموزی و یا آموزشگاه‌های آزاد آموزش ‌میبینند.
  •  افرادی که به موجب قرارداد کارآموزی به منظور فرا گرفتن حرفه‌ای خاص برای مدت معین که زاید بر سه سال نباشد، در کارگاهی معین به ‌کارآموزی توام با کار اشتغال دارند، مشروط بر آن که سن آنها از ۱۵ سال کمتر نبوده و از ۱۸ سال تمام بیشتر نباشد.

 

حقوق کارآموزی

بسیاری گمان میکنند که کارآموزان مشمول دریافت حقوق نیستند. این یک باور اشتباه است و مهم است بدانید که تمامی کارآموزان مشمول دریافت حداقل حقوق و مزایا مطابق با حداقل حقوق و دستمزد سالیانه که از طرف وزارت کار تعیین میشوند هستند.

 

بیشتر بخوانید: جدول حقوق و دستمرد 1403 

 

قرارداد کارآموزی بدون بیمه

بیمه نکردن کارآموز از نظر قانون کار و همچنین تامین اجتماعی، جرم محسوب میشود. بنابراین قرارداد کارآموزی تحت هیچ شرایطی نمیتواند بدون بیمه باشد. کارفرما وظیفه دارد که مطابق با ماده 33 تامین اجتماعی کارآموز را مطابق با سایر کارمندان مجموعه بیمه کند و حق بیمه او را به تامین اجتماعی پرداخت کند. حتی اگر کارآموز و کارفرما در قرارداد توافق کرده باشند که دوره کارآموزی بدون بیمه سپری شود، این توافق قانونی و قابل استناد نیست. در چنین شرایطی کارفرما میتواند از سمت تامین اجتماعی جریمه شود و کارآموز همچنان حق شکایت از کارفرما را خواهد داشت.

 

 

آیا کارآموزی جزو سنوات خدمت محاسبه میشود؟

اگر پس از اتمام دوره کارآموزی، کارفرما قصد ادامه همکاری با کارآموز را داشته باشد میتواند دوره کارآموزی سپری شده را نیز به سنوات خدمت او اضافه کند. بنابراین اگر به طور مثال شخصی سه ماه در یک شرکت دوره کارآموزی خود را سپری کرده باشد و بعد از پایان کارآموزی استخدام آن شرکت بشود، پس از سپری کردن 9 ماه دیگر در آن مجموعه (جمعا 12 ماه)،  مشمول دریافت پایه سنوات خواهد بود.

 

 

قرارداد کارآموزی توام با کار

قرارداد کارآموزی توام با کار به قراردادی گفته میشود که مطابق با آن کارآموز در محل کارآموزی خود مشغول به کار است و به ارائه خدمات یا تولید مشغول است. قرارداد کارآموز توام با کار در سه نسخه تهیه میشود و لازم است یک نسخه از آن نزد کارآموز، یک نسخه نزد کارفرما و یک نسخه از آن جهت ارائه به سازمان آموزش فنی و حرفه ای تهیه شود. مهم است بدانید که در دستورالعمل کارآموزی به این نکته اشاره شده است که در قراردادهای کارآموزی توام با کار، پس از پایان مدت کارآموزی رابطه کارفرما و کارآموز قطع میشود. این به این معنا است ادامه همکاری پس از پایان این دوره به توافق دو طرف بستگی دارد. کارفرما اجباری برای استخدام و ادامه همکاری با کارآموز ندارد و کارآموز نیز مجبور به ادامه همکاری با کارفرما نیست.

 

قرارداد کارآموزی

اما قرارداد کارآموزی باید شامل چه مواردی باشد؟ برای انعقاد قرارداد کارآموزی به شیوه صحیح، لازم است که موارد زیر در متن قرارداد حتما رعایت شود:

الف) تعهدات طرفین

ب)سن کارآموز

ج) مزد دریافتی کارآموز

د) مدت کارآموزی (منطبق بر استانداردهای آموزشی مصوب)

ه) محل کارآموزی

و) حرفه یا شغل کارآموزی

ظ) شرایط فسخ قرارداد

ی) هر نوع شرایطی که دو طرف درج آن را در قرارداد ضروری بداند. (توجه کنید که این قوانین نمیتواند ناقض قوانین اداره کار یا تامین اجتماعی باشد. در این صورت وجاهت قانونی نخواهد داشت)

 

با استفاده از دستگاه حضور و غیاب فینتو میتوانید تردد پرسنل مجموعه را کنترل کنید. همچنین با استفاده از قابلیت اتصال دستگاه حضور و غیاب فینتو به نرم افزار حقوق و دستمزد، یک سیستم یکپارچه برای تهیه گزارش تردد پرسنل و محاسبه حقوق و دستمزد آن ها بر اساس میزان کارکرد در اختیار شما قرار خواهد گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دستگاه حضور و غیاب فینتو بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

 

نرم افزار حضور و غیاب

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا