همانطور که میدانید قوانین مربوط به بازنشستگی در سال ۱۴۰۴ تعییر کرد. از آنجایی که بازنشستگی و قوانین مربوط به پآن همواره برای افراد ابهام برانگیز است، قصد داریم تا به طور کامل به قوانین مربوط به بازنشستگی با ۱۵ سال سابقه یا کمتر بپردازیم. پس مثل همیشه تا انتها همراه فینتو باشید.
قانون جدید بازنشستگی
مطابق با آخرین بخشنامه ای که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اسفند ماه ۱۴۰۳ به تمامی صندوق های بازنشستگی اعلام کرد، سن بازنشستگی برای آقایان از ۶۰ به ۶۲ تغییر کرد و برای بانوان از ۵۰ به ۵۵ تغییر کرد. همچنین سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی از ۳۰ سال به ۳۵ سال تغییر کرد. نکته مهم این قانون این است که بیمه پردازانی که بیشتر از ۲۸ سال سابقه داشته باشند مشمول این قانون جدید نخواهند بود و افرادی که کمتر از ۱۵ سال سابقه داشته باشند، مشمول ۵ سال افزایش سابقه از ۳۰ به ۳۵ به طور کامل خواهند بود. افزایش سابقه برای سایر افراد نیز به شرح جدول زیر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: حق بیمه سال ۱۴۰۴ تامین اجتماعی + جدول
بخشنامه قانون جدید بازنشستگی
در ادامه بخشنامه قانون جدید بازنشستگی را برای شما قرار داده ایم. این قانون از فروردین ۱۴۰۴ قابل اجرا است و شامل افرادی که در ۱۴۰۳ درخواست بازنشستگی خود را ثبت کرده اند یا بیشتر از ۲۸ سال سابقه دارند نمیشود.
سنوات مورد نیاز برای بازنشستگی
سنوات بازنشستگی برای تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سایر صندوق ها بر حسب میزان سابقه تا فروردین ۱۴۰۴ به شرح جدول زیر است.
بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه
مطابق با قانون جدید بازنشستگی بانوان و آقایانی که حداقل ۱۰ سال و حداکثر ۱۹ سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند میتوانند بازنشسته باشند اما لازم است به این نکته توجه داشته باشید که این افراد مشمول ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی نخواهند بود و به تعداد سال های بیمه پردازی مستمری دریافت خواهند کرد. به عنوان مثال اگر شخصی با ۱۳ سال سابقه پرداخت حق بیمه بازنشسته شود، مستمری دریافتی ماهیانه او محاسبه میشود و تنها به اندازه حقوق ۱۳ روز از این مستمری را دریافت خواهد کرد.
بازنشستگی با کمتر از ۱۰ سال سابقه
در قانون جدید بازنشستگی آقایان بالای ۶۲ سال و بانوان بالای ۵۵ سال در صورتی که کمتر از ۱۰ سال سابقه داشته باشند میتوانند با خرید سابقه (تا سقف ۱۰ سال) نسبت به بازنشستگی اقدام کنند.
شرایط بازنشستگی برای خانم ها
در ادامه تمامی شرایط بازنشستگی برای خانم ها را برای شما گردآوری کرده ایم تا به صورت کامل و یک جا آن را بخوانید.
- داشتن ۳۵ سال سابقه بیمه پردازی بدون شرایط سنی
- ۴۲ سال سن تمام و ۲۰ سال سابق
- ۴۵ سال سن تمام و ۳۰ سال سابقه
- ۵۵ سال سن تمام و حداقل ۲۰ سال سابقه
- بانوان با داشتن ۳۰ سال سابقه بیمه پردازی و ۴۵ سال سن میتوانند درخواست بازنشستگی نمایند.
شرایط بازنشستگی برای آقایان
- داشتن ۳۵ سال سابقه بیمه پردازی بدون شرایط سنی
- داشتن ۶۰ سال تمام و حداقل ۲۰ سال سابقه
- داشتن ۵۰ سال سن و حداقل ۳۰ سال سابقه
- آقایان با ۶۲ سال سن و کمتر از ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی میتوانند تا سقف ۱۰ سال سابقه بیمه را بخرند اما مشمول ماده ۱۱۱ تامین اجتماعی نخواهند بود و حقوق آن ها بر اساس سال های سابقه پرداخت میشود)
بیشتر بخوانید: نحوه پرداخت حق بیمه معوقه تامین اجتماعی – توضیح کامل
مراحل ثبت درخواست بازنشستگی تامین اجتماعی
در حال حاضر امکان ثبت درخواست بازنشستگی هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری باز طریق سامانه تامین اجتماعی فراهم است. در ادامه هر دو این روش ها را باهم یاد میگیریم.
نحوه درخواست بازنشستگی حضوری:
- برای ثبت درخواست بازنشستگی لازم است همراه با مدارک هویتی کامل (کارت ملی و شناسنامه) به شعبه تامین اجتماعی که آخرین بیمه پردازی شما در آن جا انجام شده است، بخش برقراری مستمری مراجعه نمایید.
- پس از بررسی درخواست توسط کارشناس بیمه شما را به نزدیک ترین کارگزاری معتمد ارجاع میدهد تا کارگرازی درخواست شما را از طریق سامانه تامین اجتماعی ثبت نماید (این بخش را میتوانید شخصا از طریق سامانه تامین اجتماعی انجام دهید و مراجعه به کارگزاری اجباری نیست)
- پس از ثبت درخواست توسط کارگزاری پیامکی حاوی تایید ثبت درخواست از سوی تامین اجتماعی دریافت خواهید کرد. درخواست شما بررسی میشود و طی بازه زمانی تقریبا یک ماهه نتیجه آن از طریق پیامک به شما اعلام میشود.
- در صورت تایید درخواست لازم است تا نامه ترک کار خود را به کارگزاری ارایه دهید تا در سامانه تامین اجتماعی شما بارگزاری شود (در صورتی که و بدون مراجعه به کارگزاری فرآیند بازنشستگی را طی میکنید این نامه باسد توسط شما بارگزاری شود). در قسمت بعدی نمونه نامه ترک کار و نکات آن برای شما قرار داده شده است.
- در گام بعدی پیامکی از سوی تامین اجتماعی دریافت خواهید کرد که نزدیک ترین شعبه به محل سکونت شما را تعیین و درخواست میکند که برای تشکیل پرونده به این شعبه مراجعه نمایید
- پس از مراجعه حضوری به شعبه تعیین شده توسط تامین اجتماعی (شعبه نزدیک به محل سکونت) حکم حقوقی شما صادر میشود (این فرآیند میتواند بین دو هفته تا یک ماه متغیر باشد)
- پس از صدور حکم حقوق به طور میانگین دو تا سه ماه زمان میبرد تا واریز حقوق به حساب شما به جریان بیفتد.
نحوه ثبت درخواست بازنشستگی به صورت غیر حضوری
در حال حاضر میتوانید بدون مراجعه حضوری به شعبه نیز درخواست بازنشستگی خود را ثبت نمایید. این روش سریع تر است و نیازی به رفت و آمدهای بیهوده ندارد. مراحل ثبت درخواست به صورت غیر حضوری به شرح زیر است:
- مراجعه به سامانه تامین اجتماعی به نشانی https://account.tamin.ir/auth/login و ورود به حساب کاربری
- انتخاب بخش “مستمری بگیران” سپس گزینه “بازنشستگی” و بعد گزینه “برقراری بازنشستگی”
- اطلاعات پیش رو را به ترتیب وارد نمایید. پس از آن اطلاعات و مدارک بارگزاری شده توسط شعبه بررسی میشود و نتیجه آن طی چن روز از طریق پیامک به شما اعلام میشود.
- پس از دریافت پیامک تایید، لازم است دوباره به همین بخش مراجعه نمایید و در بخش “بارگزاری نامه ترک کار” نامه ترک کاری را که از شرکت دریافت نموده اید بارگزاری کنید. در بخش بعدی نمونه نامه ترک کار و نکات آن را برای شما قرارداد ایم. توجه داشته باشید که این نامه خطاب به آخرین محل کار شما صادر میشود و شرکت باید در این نامه تاریخ دقیق و درست ترک کار شما را به تامین اجتماعی اعلام کند. تاریخ ترک کار شما معیار محاسبه مستمری و سابقه بیمه پردازی شما است. در قسمت بعدی نمونه نامه ترک کار برای شما قرار داده شده است.
- پس از تایید نامه ترک کا توسط تامین اجتماعی، پیامکی دریافت میکنید که از شما خواسته میشود به شعبه تعیین شده توسط تامین اجتماعی (نزدیک ترین شعبه به محل سکونت شما) جهت تشکیل پرونده مراجعه کنید.
- پس از مراجعه و تشکیل پرونده و اعلام شماره حساب، حکم حقوقی شما صادر میشود و در حساب کاربری شما قرار میگیرد (صدور حکم از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد) و در حساب کاربری شما نیز قابل مشاهده است.
- پس از آن طی دو تا سه ماه مستمری شما برقرار و واریز میشود. (مستمری از زمان ثبت درخواست شما محاسبه میشود و مبلغ آن به صورت یک جا برای شما واریز میگردد)
نامه ترک کار برای بازنشستگی
در ادامه نمونه نامه ترک کار بازنشستگی تامین اجتماعی و همچنین نامه ترک کاری که شرکت در پاسخ به تامین اجتماعی ارسال کرده است را مشاهده میمنید. نکات مهمی که لازم است توجه داشته باشید به شرح زیر است:
- نامه ترک کار خطاب به آخرین کارگاهی که در آن مشغول به کار بوده اید صادر میشود
در ادامه پاسخ به این نامه را که توسط شرکت داده میشود و لازم است در سامانه تامین اجتماعی بارگزاری شود مشاهده میکنید. توجه داشته باشید که نامه ترک کار باید در سربرگ رسمی شرکت و همراه با مهر و امضا باشد. تاریخ ترک کار نیز همانند لیست بیمه، یک روز پس از آخرین روز فعالیت کارمند است. به عنوان مثال اگر شخصی آخرین روز فعالیتش در شرکت ۳۰ آبان ماه بوده است، تاریخ ترک کار در لیست بیمه و در نامه ترک کار ۱ آذر اعلام میشود (همانند نامه زیر)
با استفاده از نرم افزار حضور و غیاب فینتو میتوانید به سادگی تردد پرسنل را مدیریت کرده و کارکرد ماهیانه آن ها را محاسبه و گزارش گیری کنید. نرم افزار حضور و غیاب فینتو امکان ثبت تردد پرسنل از طریق GPS و وای فای را دارد. به این ترتیب میتوانید بسته به شرایط محل کار و تمایل خود روش کنترل تردد دلخواه خود را انتخاب کنید، انواع شیفت و قوانین تردد را تعریف و در انتهای هر ماه گزارش گیری کنید. فینتو همچنین قابلیت اتصال به دستگاه حضور و غیاب را نیز دارد که کسب و کارهای علاقمند به ثبت تردد از طریق دستگاه، با اتصال فینتو به دستگاه حضور و غیاب میتوانند هر ماه گزارش کارکرد پرسنل را بر حسب سیاست های تعریف شده در نرم افزار تهیه کنند. برای ۳۰ روز استفاده رایگان از تمامی امکانات نرم افزار حضور و غیاب فینتو بر روی عکس زیر کلیک کنید: