راهنمای تنظیم اظهارنامه ی مالیاتی

راهنمای تنظیم اظهارنامه ی مالیاتی

کلیه ی صاحبان کسب و کار ها و شاغلان و کارمندان مربوطه به نسبت در آمد دریافتی خود، موظف به پرداخت می باشند. در واقع اظهارنامه ی مالیاتی، بیانگر وضعیت مالی آن ها می باشد که سالانه به صورت مکتوب گزارش می کنند. تسلیم اظهارنامه ی مالیاتی ظرف مهلت مقرر، وظیفه ی کلیه ی مودیان می باشد.

اظهارنامه ی مالیاتی چیست؟

در تعریف اظهارنامه مالیاتی، می توان از آن به عنوان کارنامه ی مالی سالانه ی صاحبان مشاغل، کارمندان و کارکنان و شرکت ها و واحدهای تولیدی مختلف یاد کرد که به منظور تعیین میزان مالیاتی پرداختی خود، به سازمان امور مالیاتی به عنوان مرجع قانونی آن، ارائه می نمایند.

اظهارنامه ی مالیاتی

سال مالیاتی

کلیه ی افرادی که اظهارنامه مالیاتی ارائه می کنند با این اصطلاح، آشنا هستند. سال مالیاتی برابر با سال شمسی است که از فروردین ماه آغاز و به اسفند ماه ختم می گردد. اشخاص حقوقی که ملزم به پرداخت مالیات می باشند، سال مالی و سال مالیاتی آن ها، مطابقت ندارند و درآمد حاصله در سال مالی به جای سال مالیاتی در تعیین مالیاتشان، مد نظر قرار می گیرد. آخرین مهلت پر کردن اظهار نامه  مالیاتی و ارائه ی آن، تا پایان تیر ماه هر سال، اعلام می شود.

مشمولین تسلیم اظهارنامه مالیاتی

افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند عبارتند از:

  • افراد ایرانی که دارای سند املاک و اموال هستند، باید اظهارنامه مالیاتی خود را ظرف مدت مشخص شده به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.
  • کلیه ی اشخاص حقیقی ایرانی که در کشور ایران اقامت دارند باید نسبت به جمیع درآمد های خود در داخل و یا خارج کشور، اظهار نامه مالیاتی ارائه نمایند.
  • تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی، شامل کلیه اشخاص حقیقی ایرانی مقیم خارج از کشور که منبع درآمدی در ایران دارند، می باشد.
  • کلیه ی افراد حقوقی ایرانی در رابطه با تمامی درآمد های خود در داخل و خارج کشور، ملزم به ارائه ی اظهارنامه مالیاتی هستند.
  • کلیه ی افراد غیر ایرانی اعم از حقیقی و حقوقی نیز باید نسبت به درآمدهای حاصله در کشور ایران و همین طور درآمد های حاصله از واگذاری امتیازات و حقوق های دیگر خود مانند واگذاری فیلم های سینمایی که منجر به درآمدی برای آنان می گردد، اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه نمایند.

 

حتما بخوانید : آشنایی با تمامی نکات لازم در مورد اظهارنامه مالیاتی

اشخاصی که ملزم به ارائه ی اظهارنامه مالیاتی نمی باشند:

در مقابل مشمولین پرداخت مالیات و ارائه ی اظهارنامه ی مالیاتی، گروه های دیگری هستند که بنا به صلاحدید های مختلف، از پرداخت مالیات، معاف می باشند:

  • شهرداری ها
  • مؤسسات دولتی و وزارت خانه ها
  • دستگاه های دولتی که که تحت پوشش مالی دولت می باشند و بودجه ی خود را از دولت تأمین می کنند،

در این گروه می باشند. معافیت های مالیاتی، در مواردی که دارای مجوز از مقام معظم رهبری هستند، طبق نظر ایشان اعمال می شود. البته چندین تبصره ی دیگر نیز در رابطه با معافیت های مالیاتی وجود دارد که در این مقاله نمی گنجد.

اظهارنامه ی مالیاتی

نحوه ی تنظیم اظهارنامه ی مالیاتی

سازمان امور مالیاتی، فرم هایی را جهت اظهارنامه ی مالیاتی، تنظیم کرده است که کلیه ی مشمولین ارائه ی اظهارنامه ی مالیاتی، می بایست آن را تکمیل و به اداره ی امور مالیاتی محل اقامت اشخاص حقیقی و یا اداره ی امور مالیاتی که دفاتر اشخاص حقوقی در آن مستقر است، ارائه نمایند. به منظور سهولت در روند تکمیل و تسلیم اظهارنامه ی مالیاتی، سازمان امور اقتصادی و دارایی کشور، اقدام به راه اندازی سامانه الکترونیک در این زمینه نموده است.

فرم های اظهارنامه ی مالیاتی

فرم های تنظیمی از طرف سازمان امور مالیاتی کشور، جهت ارائه ی اظهارنامه ی مالیاتی، شامل 26 جدول به شرح زیر می باشد:

  • جدول یک پرداخت های مورد نیاز اظهارنامه ی مالیاتی را بیان می کند.
  • جدول دو مختص اطلاعات در رابطه با مجوز های بهره برداری و تأسیس می باشد.
  • جدول سه در فرم اظهارنامه ی مالیاتی، جهت ثبت کردن اسامی اعضای هیئت مدیره شرکت ها است.
  • در جدول چهار فرم مذکور، فهرست دفاتر رسمی ثبت شده ذکر می گردد.
  • اطلاعات مربوط به پذیرش بورس سهام در جدول شش فرم اظهارنامه ی مالیاتی قرار می گیرد.
  • در آمدهای معاف در جدول هفت این فرم و استهلاک زیان سنواتی در جدول هشت آن قید می شود.
  • معافیتهای مالیاتی در جدول نه و بازسازی و نوسازی واحد های صنعتی و معدنی در جدول ده قید می شود.
  • جدول یازده نیز معافیت مالیاتی درآمدهای خارج از کشور و جدول دوازده فرم اظهارنامه مالیاتی، مختص ثبت فعالیت های حاصل از توافق نامه های مالیاتی می باشد.
  • کمک های مالی پرداختی در جدول سیزده فرم اظهارنامه ی مالیاتی ثبت می گردد.
  • جداول چهارده، پانزده، شانزده و هفده فرم اظهارنامه ی مالیاتی به ترتیب مربوط به ترازنامه، صورت سود و زیان، گردش حساب سود و زیان انباشه و موجودی مواد و کالا می باشد.
  • جدول هجده این فرم، سرمایه و جدول نوزده آن مربوط به محصولات اصلی بر حسب میزان فروش می باشد.
  • جداول بیست تا بیست و شش اظهارنامه ی مالیاتی به ترتیب مربوط به بهای تمام شده کالای فروخته شده، بهای تمام شده کار انجام شده، تعداد کارکنان و شاغلان، درآمد ناخالص حاصل از ارائه خدمات و یا پیمانکاری، فهرست مربوط به صادرات، اطلاعات مالک و اطلاعات مرتبط به سرمایه گذاری خارجی می‌باشد.

ذکر یک نکته در رابطه با اظهارنامه ی مالیاتی:

صداقت و شفافیت در تکمیل اظهارنامه ی مالیاتی، ضروری می‌باشد. چرا که سازمان امور مالیاتی تنها در صورتی فرم مذکور را ملاک تعیین مالیات برای شخص تسلیم کننده اظهارنامه ی مالیاتی قرار می دهد که کلیه موارد خواسته شده به نحو احسن تکمیل و تسلیم شود. در واقع مأمورین اداره مالیاتی باید عدم تخلف در اظهارنامه ی مالیاتی تسلیم شده را تأیید نمایند. در صورتی که تخلفی در فرم ارائه شده، توسط مأمورین محرز شود، کارشناسان اداری مالیاتی امور مالیاتی، به صورت علی الرأس، مالیات را برای شخص حقیقی یا حقوقی ارائه کننده اظهارنامه ی مالیاتی تعیین می کنند. بنابراین برای جلوگیری از نوع مشکل احتمالی در این مورد، می بایست صداقت و شفافیت را مراعات نمود.

معرفی فینتو

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشه که به خاطر یکسری از مشکلات نتونید به محل کار برید یا برای مثال خارج از ساعت کاری باید گزارشی رو آماده کنید تا برای مدیرتون که داخل جلسه است ارسال کنید.
و یا اینکه به دلیل نوسانات برق برای سیستم داخل شرکتتون مشکل پیش اومده و تقریبا همه اطلاعاتتون از بین رفته.
همه این اتفاقات و صدها مسائل دیگه باعث شدن تا کم کم نرم افزار های سنتی و یا به اصطلاح local جای خودشون رو به سیستم های ابری بدن که از لحاظ امنیت و دسترسی به مراتب قوی تر هستند.
ما در فینتو با بهره گیری از آخرین دانش روز فناوری اطلاعات تونستیم یک نرم افزار حقوق و دستمزد ابری بسیار قوی طراحی و عرضه کنیم تا شما دوستان بتونید به راحتی از هرکجا و با هر دستگاهی کارهاتون رو انجام بدید.

نرم افزار حقوق و دستمزد آنلاین فینتو

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا