جرایم مالیاتی سامانه مودیان چیست؟ همانطور که حتما میدانید مطابق با قانون سازمان مالیات تمام مودیان مالیاتی ملزم به ثبت نام در سامانه مودیان و ارسال صورتحساب الکترونیکی هستند. اما برای بسیاری ار مودیان این سوال وجود دارد که جریمه ثبت نام در سامانه مودیان و یا عدم ارسال صورتحساب الکترونیکی چیست؟ و عدم همراهی با این قانون و سامانه جدید چه عواقبی را به همراه خواهد داشت؟ در این مقاله به طور کامل به جریمه ها و مشکلاتی که ثبت نام نکردن در سامانه مودیان به همراه خواهد داشت میپردازیم پس مثل همیشه تا انتها همراه فینتو بشید.
جرایم سامانه مودیان 1403
سازمان امور مالیاتی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی را از تاریخ 1401/10/01 تا 1402/10/01به صورت مرحله ای و مطابق با فراخوان های مختلف، مشمول صدور صورتحساب الکترونیکی اعلام کرد. تمامی افرادی که به هر نحو از ثبت نام در سامانه مودیان یا ارسال صورتحساب الکترونیکی و.. خودداری کنند، مطابق با ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی مشمول جریمه خواهند بود. اما مهم است بدانید مطابق با اعلام سازمان امور مالیاتی افرادی که از 1402/10/01 مشمول ثبت نام و صدور صورتحساب الکرونیکی بوده اند برای بازه زمانی 1401/10/01 تا 1402/010/01 تنها مشمول جریمه های مرتبط با “عدم استفاده از پایانه های فروشگاهی ” هستند و سایر جریمه ها از تاریخ 1402/10/01 به بعد برای آن ها لحاظ خواهند شد. به زبان ساده تر، به عنوان مثال اگر شما از سال 1401 مشمول ثبت نام و ارسال صورتحساب الکترونیکی بودنه اید اما تا امروز نسبت به ثبت نام و ارسال صورتحساب اقدام نکرده اید، برای سال 1401 لغایت دی ماه 1402 تنها مشمول جریمه “عدم ثبت نام و استفاده از پایانه های فروشگاهی” خواهید بود. و از تاریخ 1402/10/01 تا کنون علاوه بر جریمه عدم ثبت نام، مشمول جریمه عدم ارسال صورتحساب نیز خواهید بود. در ادامه به توضیح انواع جرایم سامانه مودیان میپردازیم.
جدول جرایم سامانه مودیان
در ادامه به طور خلاصه و مختصر جدول زیر جرایم سامانه مودیان را برای شما آماده کرده ایم تا با مواردی که مشمول جریمه است آشنا شوید. تمامی این تخلفات مشمول جریمه بند “پ” ماده 22 قانون سامانه مودیان هستند. در ادامه نیز درباره معافیت ها و استثناهای هر یک از این جرایم توضیح خواهیم داد.
جرایم سامانه مودیان | میزان جریمه |
عدم ثبت نام در سامانه مودیان | 1- جریمه ای معادل 10% فروش اعلام نشده یا 20 میلیون ریال (هرکدام بیشتر باشد) 2- محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق های نرخ صفر در همان سال مالی |
عدم استفاده از حافظه مالیاتی | 1- جریمه ای معادل 10% فروش اعلام نشده یا 20 میلیون ریال (هرکدام بیشتر باشد) 2- محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق های نرخ صفر در همان سال مالی |
استفاده از حافظه مالیاتی دیگران | Add Ne |
واگذاری حافظه مالیاتی به غیر | Add New |
عدم اعلام شماره حساب بانکی واحد اقتصادی | Add New |
استفاده از کارتخوان دیگران | Add New |
واگذاری دستگاه کارتخوان به غیر | Add New |
عدم صدور صورتحساب الکترونیکی | جریمه ای معادل 10% فروش اعلام نشده یا 20 میلیون ریال (هرکدام بیشتر باشد) |
نکات مهم:
1- اگر تنها بخشی از فروش مودی از طریق دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت بانکی انجام شده باشدو یا تنها برای بخشی از فروش، صورتحساب الکترونیکی صادر شده باشد مشمول این جرایم نخواهد بود
2- در صورتی که مودی مبالغ فروش خود را در حساب یا حساب های بانکی که به سازمان امور مالیاتی اعلام نکرده است دریافت کرده باشد، اما تا پیش از به پایان رسیدن سال مالی، این مبالغ را به حساب اعلام شده به سازمان امور مالیاتی انتقال دهد، مشمول این جرایم نخواهد بود.
معافیت های جرایم سامانه مودیان
مطابق با بند 3 بخشنامه شماره 200/1403/28 سازمان امور مالیاتی مشاغل و موارد زیر مشمول جرایم بند پ سامانه مودیان نخواهند بود :
- مودیانی که مطابق با بند 2 قانون پایانه های فروشگاهی به طور مستقیم با مصرف کننده نهایی ارتباط ندارند مشمول جریمه “عدم استفاده از پایانه های فروشگاهی” نخواهند بود”.
- مودیانی که فعالیتشان صرفا از طریق مصادیق عدم الزام به صدور صورتحساب الکترونیکی اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی باشد، بابت عدم استفاده از حافظه مالیاتی و عدم استفاده از پایانه های فروشگاهی جریمه نخواهند شد.
- فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی ماده 14 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مطابق با ماده 14 قانون مکرر پایانه های فروشگاهی معاف از ارسال صورتحساب هستند. بنابراین عدم ارسال صورتحساب الکترونیکی برای آن ها بلامانع است و مشمول جریمه نخواهند بود.
جریمه عدم ارائه صورتحساب چاپی چیست؟
خودداری از ارسال صورتحساب چاپی (فاکتور) یا حذف و مخدوش کردن آن جریمه معادل 2% یا مبلغ صورتحساب را به دنبال خواهد داشت.
جریمه عدم اعلام تعطیلی واحد اقتصادی
اگر مودیان مالیاتی تعطیلی دائم یا موقت و انحلال واحد اقتصادی خود را به سازمان مالیات یا سامانه امور مالیاتی گزارش نکنند مشمول پرداخت 1% از مبلغ فروش گزارش نشده میشود. شاید برای شما هم سوال باشد که اگر مودی طی این مدت فروش یا ارائه خدمات نداشته باشد این 1% به چه صورت محاسبه خواهد شد که لازم است بدانید این موضوع یک ضعف در قانون است که هنوز تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.
بیشتر بخوانید: آموزش دریافت شناسه کالا و خدمات سامانه مودیان
بخشودگی جرایم سامانه مودیان 1403
در تاریخ 1402.01.07 سازمان مالیات طی بخشنامه شرایط بخشودگی برای مودیانی که صورتحساب الکترونیکی خود را ارسال نکرده اند اعلام کرد که به شرح زیر است:
- مودیان با فعالیت پیمانکاری یا سایر فعالیت هایی که با توجه به ماهیت فعالیت صدور صورتحساب در دوره های مشخص انجام میشود و در حال حاضر صدور صورتحساب موضوعیت ندارد. با تشخیص اداره کل و به شرط اخذ شناسه یکتای حافظه مالیاتی
- مودیان منحله و فاقد فعالیت که به علت عدم فعالیت صدور صورتحساب موضوعیت ندارد. با تشخیص اداره کل.
- مودیانی که در حال آماده سازی سامانه ها برای صدور صورتحساب الکترونیکی میباشند و در صورت ارائه تعهد مبنی بر اخذ شناسه یکتا حافظه مالیاتی و صدور صورتحساب الکترونیکی حداکثر ظرف مدت یک ماه.
در اجرای این بند تقسیط یا بخشودگی جرائم مشروط به ایفای تعهد در زمان مقرر صورت گیرد و در صورت عدم انجام تعهد در زمان مقرر موافقت با بخشودگی جرائم و تقسیط حسب مورد لغو میگردد. همچنین این امر به منزله تمدید فراخوان نبوده و مشمول جرائم مقرر در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان خواهد بود.
شرایط بخشودگی جرایم سامانه مودیان
بخشودگی جرائم سامانه مودیان دارای دو شرط زیر است:
- مبلغ جریمه های ثابت هر سال مطابق با تورم اعلام شده از سمت بانک مرکزی بروز رسانی و از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد.
- سازمان امور مالیاتی نمیتواند بیشتر از 50% از جریمه های مربوطه را مطابق با ماده 191 قانون مالیات های مستقیم مورد بخشودگی قرار دهد.
مهلت بخشودگی جرایم سامانه مودیان 1403
مطابق با اعلام سازمان امور مالیاتی، مهلت بخشودگی جرایم سامانه مودیان تا تاریخ 1403/09/14 و 1403/09/24 تمدید شده است
ارسال به موقع صورتحساب الکترونیکی مهم ترین و اولین قدم برای جلوگیری از بروز هر یک از جرایم سامانه مودیان است. با استفاده از نرم افزار سامانه مودیان فینتو میتوانید صورتحساب الکترونیکی خود را از هر کجا و در هر زمان به سامانه مودیان ارسال کنید. نرم افزار سامانه مودیان فینتو از تمامی انواع صورتحساب الکترونیکی و کلیه الگوهای صورتحساب ها پشتیبانی میکند. همچنین امکان ساخت کلید خصوصی و عمومی، بارگذاری اطلاعات از اکسل و گزارش گیری های متنوع در فینتو فراهم شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید بر روی لینک زیر کلیک کنید و یا با همکاران ما در بخش پشتیبانی از طرق شماره 91303555 – ۰۲۱ در تماس باشید.