اظهارنامه انحلال شرکت – راهنمای کامل 1403

اظهارنامه انحلال شرکت

اظهارنامه انحلال شرکت ها و همچنین مالیات شرکت های منحل شده همواره برای کسانی که قصد تعطیل کردن شرکت را دارند جای سوال بوده است. امروز قصد داریم که صفر تا صد مسیری که لازم است برای انحلال شرکت طی شود و همچنین مالیات شرکت منحل شده را باهم بخوانیم. پس مثل همیشه تا انتها همراه فینتو باشید.

 

 

مراحل انحلال شرکت

انحلال شرکت زمانی اتفاق میفتد که شرکت قرار است از لحاظ حقوقی به کار خود پایان دهد. بنابراین لازم است که مراحلی برای تکمیل این فرآیند طی شود. این مراحل به شرح زیر هستند:

  • تنظیم صورتجلسه انحلال شرکت و امضا تمامی اعضا
  • ثبت صورتجلسه در سامانه ثبت شرکت ها و دریافت کد رهگیری
  • بررسی درخواست انحلال و صورتجلسه توسط کارشناس اداره ثبت شرکت ها و تایید توسط مدیر اداره ثبت شرکت ها.
  • پس از تایید درخواست انحلال، پرداخت هزینه حق الثبت و روزنامه رسمی

 

 

هزینه انحلال شرکت 1403

در سال 1403 هزینه های عمومی و کلی برای ثبت انحلال شرکت حدود 3 میلیون تومان با احتساب هزینه آگهی روزنامه و حق الثبت است.

 

 

اظهارنامه انحلال شرکت ها

هنگام انحلال شرکت، لازم است که اظهارنامه ای به عنوان اظهارنامه انحلال شرکت ارائه شود. مطابق با ماده های قانونی 114 و 116 قانون مالیات مستقیم، مدیران تسویه تا 6 ماه پس از تاریخ ثبت انحلال شرکت در اداره ثبت شرکت ها مهلت دارند که نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنند. اظهارنامه انحلال شرکت باید حاوی آخرین صورت دارایی و بدهی شرکت و امضا یا امضاهای مجاز و مهر شرکت (حسب مورد) و مطابق با اساسنامه شرکت باشد. مهم است بدانید که پس از انتخاب مدیر تسویه، مدیر عامل دیگر مسئولیتی در قبال انجام فرآیند انحلال شرکت ندارد.

 

بیشتر بخوانید: خوداظهاری مالیاتی چیست؟ راهنمای کامل 1403

 

 

مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت

برای تکمیل مراحل انحلال شرکت هر شرکت بسته به ماهیتی که دارد، به تحویل مدارک و مستندات گوناگونی نیاز داردو در جدول زیر باهم لیست مدارک مورد نیاز برای انحلال هر شکت مطابق با ماهیت و شرایط آن را میخوانیم:

 

مدارک مورد نیاز انحلال شرکت

 

 

مالیات شرکت منحل شده

پس از ارائه اظهارنامه انحلال شرکت، مدیران تصفیه موظف به پرداخت بدهی ها و مالیات متعلق به شرکت هستند. مالیات شرکت های در حال انحلال خارج از نوبت رسیدگی میشود و مطابق با تبصره ماده 116 قانون مالیات مستقیم با نرخ 25% محاسبه خواهد شد (به جز مواردی که دارای نرخ مالیاتی جداگانه هستند). ماخذ محاسبه مالیات شرکت های در حال انحلال ارزش دارایی شخص حقوقی است منهای بدهی‌ها و‌سرمایه پرداخت شده و اندوخته‌ها و مانده سودهایی که مالیات آن قبلاً پرداخت شده است.

نکات مهمی که باید درباره مالیات شرکت های انحلال بدانید:

  • شرکت های در حال انحلال نمیتوانند پیش از دریافت مفاصا حساب مالیاتی و یا سپردن تامین معادل میزان مالیات متعلقه اقدام به تقسیم دارایی بکنند
  • به سود سهام یا سهام الشرکه دریافت شده از شرکت های سرمایه پذیر مالیاتی دیگری به جز همین مالیات تعلق نمیگیرد
  • درآمد هایی که به صورت بلاعوض یا از طریق معاملات محاباتی و یا به صورت جایزه کسب شده اند مشمول مالیات اتفاقی خواهند بود.

 

 

چه کسانی مسئول پرداخت مالیات شرکت منحل شده هستند؟

یکی از مواردی که معمولا بین اعضا یک شرکت محل اختلاف است این است که مالیات تعیین شده چگونه باید پرداخت شود آیا پرداخت این مالیات به نسبت سود سهامداران و ذینفعان است یا خیر؟

ماده 118 قانون مالیات مستقیم به طور کامل مسئولان پرداخت مالیات شرکت هنگام انحلال را معرفی کرده است:

  •       تمامی کسانی که دارایی شرکت بین آن ها تقسیم میشود به نسبت سهمی که دارند.
  •       مدیر یا مدیران عامل و مدیر تصفیه (هر دو)
  •       ضامن یا ضامن های شرکت و شرکای ضامن تضمین کننده مالیات متعلقه هستند.

 

جریمه عدم پرداخت مالیات شرکت منحل شده

عدم پرداخت مالیات برای اشخاص حقوقی جریمه ای تا سقف 30% مالیات پرداخت نشده خواهد داشت. این جریمه قابل بخشش نیست. همچنین اشخاصی که از پرداخت مالیات امتناع میکنند از بسیاری از معافیت ها و مشوق ها و تسهیلات مالیاتی محروم خواهند شد. در صورتی که بعدا مشخص شود اقلامی از دارایی شرکت در اظهارنامه مالیاتی عنوان نشده است، آن قسمت از مالیات اظهار نشده در موعد موقرر مطالبه خواهد شد.

 

اولین قدم برای جلوگیری از هرگونه جریمه مالیاتی، ارسال به موقع صورتحساب الکترونیکی و ثبت فاکتورهای خرید در سامانه مودیان است. با استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو میتوانید تنها با ایجاد یک حساب کاربری و بدون نیاز به خرید و راه اندازی نرم افزارهای گران قیمت و پیچیده صورتحساب الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کنید و تمام امور مالی و حسابداری خود رسیدگی کنید. فینتو 15 روز مهلت استفاده رایگان از تمام امکانات نرم افزار حسابداری را برای شما پیش بینی کرده است و شما میتوانید همین حالا و با کلیک بر روی تصویر زیر، ارسال صورتحساب الکترونیکی و انجام امور حسابداری خود را با فینتو آغاز کنید.

نرم افزار حسابداری آنلاین

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا