حسابداری خزانه از مفاهیم کاربردی حسابداری و از وظایف و مشاغل مهم در امور مالی کسب و کارها است. امروز قصد داریم به صفر تا صد این موضوع بپردازیم که حسابداری خزانه چیست و حسابددار خزانه چه وظایفی بر عهده دارد پس مثل همیشه تا انتها همراه فینتو باشید.
حسابداری خزانه چیست
حسابداری خزانه زیر مجموعه حسابداری است و در مفهوم امروزی به معنای ارایه گزارش های بودجه ای برای تامین مالی شرکت ها است.به عبارتی میتوان گفت که خزانه در حکم صندوقی است که هماهنگ کننده منابع مالی یک سازمان محسوب میشود. خزانه داری شامل دو بخش نقدی و غیر نقدی است و هر سازمان بسته به نیاز میتواند یک یا چند خزانه داشته باشد.
انواع خزانه داری
به صورت ساده میتوان خزانه داری را به انواع زیر تقسیم کرد
- خزانه ای که درآمدها و هزینه های دولت و سازمان ها و ارگان های دولتی در آن ها بررسی و مدیریت میشود. به عنوان مثال وزارت اقتصاد و دارایی فعالیتش را تحت نظر خزانه داری کل کشور انجام میدهد.
- خزانه داری شرکت ها و سازمان های خصوصی یا نیمه دولتی: خزانه داری که جریان مالی و سرمایه یک شرکت (اعم از نقدی و غیر نقدی و اوراق بهادار) در آن مدیریت میشود.
خزانه دار کیست
در سال ۱۳۶۶ قانون محاسبات عمومی کشور به تصویب رسید و در آن تعریف و وظایف حسابدار خزانه تعیین شد. خزانه دار به کسی گفته میشود که تمام عملیات های مرتبط به امور مالی و نقدینگی کسب و کار به او سپرده میشود و وظیفه دارد که دریافت و پرداخت های سازمان را مدیریت کند و اسناد مربوط به آن ها را ثبت نماید که در ادامه به آن ها نیز خواهیم پرداخت. امروزه حسابداری خزانه یا خزانه داری در حسابداری دولتی یا نیمه دولتی متفاوت تر است. البته برخی نرم افزارهای حسابداری همچنین این مفهوم را برای شرکت ها نیز استفاده میکنند.
عملیات خزانه داری چیست
عملیات خزانه داری به کلیه اقدامات مرتبط با مدیریت جریان مالی و نقدینگی سازمان گفته میشود. این عملیات شامل مواردی به شرح زیر هستند:
- واریز و برداشت
- انتقال حساب ها
- سازمان دهی تمامی حساب های مرتبط با جزیان نقدی سازمان
بیشتر بخوانید: کامل ترین لیست اصطلاحات رایج در انبارگردانی
وظایف حسابدار خزانه یا خزانه دار
حسابدار خزانه یا خزانه دار مجموعه گسترده از وظایف را بر عهده دارد که در ادامه به صورت جزيی تر به آن ها میپردازیم:
- ثبت حسابداری کلیه امور مرتبط با امور مالی
- سازمان دهی اسناد مالی مانند چک و سفته شامل ثادر کردن چک پرداختی، تحویل رسید چک به مشتریان، زمان بندی دریافت و پرداخت چک و سفته و…
- انجام و ثبت حسابداری کلیه عملیات های مرتبط با دریافت و پرداخت
- پرداخت حقوق کارکنان
- رفع مغایرت های بانکی
- نگهداری از حساب تنخواه گردان
- نگهداری از اوراق بهادار و سایر وجود نقدی شرکت
- استفاده از نرم افزار حسابداری برای انجام عملیات های حسابداری
- یادآوری موعد تعهدات به مدیران
گزارش های خزانه
حسابدار خزانه همچنین وظیفه تهیه و ارایه گزارش های زیر را دارد:
- گزارش های صندوق
- گزارش چک های دریافتی، معوقه و…
- گزارش های مربوط به ضمانت نامه های شرکت (در صورت وجود)
- تهیه و ارایه گزارش صورت مغایرت بانک
با استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو میتوانید در هر زمان و از هر کجا به تمام امور مالی و حسابداری خود رسیدگی کنید. فینتو یک نرم افزار حسابداری آنلاین است بنابراین همواره و بدون محدودیت میتوانید با هر دستگاهی (لپ تاپ، موبایل، تبلت، کامپیوتر) به حساب کاربری خود دسترسی داشته باشید. از جمله امکانات نرم افزار حسابداری فینتو میتوان به سیستم خرید و فروش، ثبت اتوماتیک اسناد، خزانه داری و انبارداری، چاپ و تولید بارکد و… اشاره کرد. برای ۱۵ روز استفاده کاملا رایگان از تمامی امکانات نرم افزار حسابداری فینتو کافی است بر روی لینک زیر کلیک کنید: