پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل یکی از اهرمهای اصلی پیشرفت و سودآوری کسب و کارهاست؛ از این رو ضروری است تا از همه جهات به آن پرداخت. در این زمینه همراه شما خواهیم بود:
تاریخچه
ایرانیان از گذشته دور اهل فن و کار بودهاند و به همین دلیل مسائلی چون “فرهنگ کار” و “فرهنگ سازمانی” در پیشینه این سرزمین به طرق مختلفی وجود داشته است.
یکی از مهمترین این فرهنگها، توجه به کارگر، کارمند و به طور کلی پرسنل بوده است. کارفرمایان همواره احترام پرسنل خود را حفظ میکردند و میدانستند که پشتیبانی از آنها باعث پیشرفت کسب و کار خودشان میشود؛ همانطور که بسیار شنیدهایم، دستمزد کارگر و کارمند را باید قبل از خشک شدن عرق پیشانیاش پرداخت کرد!
همچنین بخوانید: اهمیت سیستم حقوق و دستمزد در حسابداری
به طور کلی چیزی در حدود یک سوم از هزینههای خروجی (outcome) هر شرکتی صرف پرداخت دستمزد پرسنل میگردد.
اگر فرض کنیم این یک سوم کاهش یابد میتوان نتیجه گرفت که سودآوری شرکت بیشتر شده اما نکته حائز اهمیت آن است که این کاهش پرداخت نباید باعث کاهش رضایت کارکنان شود. کاهش رضایت کارکنان از میزان دریافتی، در حضور یا خروج آنان از شرکت تاثیرگذار است. این عدم وفاداری باعث صدمات جبران ناپذیر کیفی و مالی خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که چگونه در پرداخت حقوق صرفهجویی کنیم.
از سوی دیگر اگر یک سوم هزینهها – که صرف پرداختیها میشود – افزایش یابد ممکن است بر “نقطه سر به سر” تاثیر گذاشته و در مجموع، شرکت زیانده گردد. در این شرایط حسابهای مالی از تعادل خارج شده و عملا پرداخت حقوق غیر ممکن میشود.
با توجه به این تفاسیر میتوان فهمید که یکی از حساسترین بخش کار در امور مالی و حسابداری، پرداختن به حقوق و دستمزد است.
در شرایطی مثل روزهای بحرانی اقتصاد، این حساسیت دوچندان گشته؛ چرا که شرکتها با کوچکترین اشتباهی زمین خورده و ورشکست میشوند.
حتما بخوانید: مدیریت حقوق و دستمزد در زمان بحران مالی
سیستم حقوق و دستمزد چیست؟
مجموعه اجزای هماهنگ و هدفمند در داخل سازمان، که دادههای مربوط به سهم پرسنل از گردش مالی را بررسی میکنند، سیستم حقوق و دستمزد payroll system نامیده میشود.
باید توجه داشت که افراد واحد حسابداری، علاوه بر مسئولیت حقوق سایر پرسنل، خود نیز جزو کارکنان محسوب شده و گاه محاسبه حقوق ودستمزد حسابداران نیز چالش برانگیز است.
چالشهای پرداخت
حجم زیاد امور مالی و پرداختیها باعث افزایش خطا و کاهش کیفیت میشود. مسلم است که در دنیای تکنولوژی برای چنین اشتباهات پیش پا افتادهای فرصتی نداریم و گزینه اول و آخر ما استفاده از سیستمهای پیشرفته محاسبه و پرداخت است. بدون این سیستمها، مدیریت حجم زیادی از نکات ( حضور و غیاب، بیمه، مالیات و دارایی، وام، تشویقی و مساعده و …) تقریبا غیر ممکن است.
همچنین بخوانید: فرمول محاسبه حقوق و دستمزد
سیستمهای حقوق و دستمزد علاوه بر مزایای بسیار چالشهایی نیز دارند:
- دسترسی: بهتر است بتوان در هر لحظه و هر مکان، حتی در دورکاری، امکان استفاده از آن وجود داشته باشد.
- صرفه اقتصادی: هزینه پرداختی برای نگهداری و مدیریت اطلاعات و دادههای کلان نباید سدی برای سود سازمان باشد.
- پشتیبانی: در صورت بروز مشکل فنی، فورا نیاز به رسیدگی داریم، وگرنه امکان حذف اطلاعات حیاتی وجود دارد.
- رابط کاربری: اگر استفاده از محیط سیستم، دلخواه کاربر نباشد به مرور کار با آن را رها خواهد کرد.
- بهروز بودن: سیستمهای حسابداری، روز به روز تغییر یافته و برای افزایش کیفیت، بهبود مییابند. وقتی رقبا از تغییرات عقب نمیمانند، ما نیز نیاز به پیشرفت مستمر داریم.
- امنیت: از نگرانیهای اصلی شرکتها، اعتماد و امنیت است، چرا که درباره امنیت کامل سیستمها اطلاعی ندارند.
یک راه حل هوشمندانه برای مدیریت منابع انسانی
با نرم افزار حضور و غیاب آنلاین فینتو بدون نیاز به هیچ گونه دستگاه و سخت افزاری میتوانید به راحتی تردد و حضور و غیاب پرسنل خود را کنترل کنید. با استفاده از این سیستم برای شرکت یا کسب و کار خود از وضعیت حضور و غیاب کارکنان در لحظه و هر کجا مطلع شوید و به کسب و کار خود نظم ببخشید.
واقعا ممنونم از وب سایت زیباتون
مشکل خیلی از ما این هست که قانون رو نمیدونیم
قوانین حقوق و دستمزد هم خیلی پیچیده است و هم خیلی در شرایط مختلف فرق داره
اما شما خیلی عالی میگین