نکات مهم دریافت وام برای شرکت ها

نکات دریافت وام

هنگام درخواست وام برای شرکت ها، نکات مهمی وجود دارد که اغلب کارفرمایان و شرکت ها از آن ها بی خبر هستند. در این آموزش از فینتو به صفر تا صد نکاتی که شرکت ها بر حسب ماهیت باید بدانند تا فرآیند دریافت وام را به درستی طی کنند میپردازیم. پس مثل همیشه همراه فینتو باشید.

 

 

سقف وام شرکت ها

تمامی شرکت های سهامی خاص میتوانند تا حداکثر 10 برابر سرمایه ثبتی خود وام دریافت کنند. بنابراین اگر سرمایه ثبتی شما مبلغ کمی است ابتدا آن را افزایش دهید و سپس اقدام به دریافت وام کنید.

 

 

تاثیر زیان انباشته بر دریافت وام

بانک ها به شرکت هایی که زیان انباشته آن ها کمتر از نصف سرمایه ثبتی باشد تسهیلات نمیدهند. در صورتی که سرمایه شرکت به کمتر از نصف سرمایه ثبتی کاهش پیدا کند لازم است که مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود تا صاحبان سهام در مورد انحلال یا بقا شرکت رای گیری کنند. در صورتی که رای به بقا شرکت داده شود لازم است که سرمایه ثبتی به میزان سرمایه موجود شرکت کاهش پیدا کند. در صورتی که هیئت مدیره در چنین شرایطی اقدام به تشکیل مجمع عمومی نکند و یا مجمع مطابق با مقررات تشکیل نشود، هر یک از ذی نفعان شرکت میتواند درخواست انحلال شرکت را از طریق مرجع ذی صلاح پیگیری کند.

 

 

شرایط دریافت وام اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل

مطابق با ماده 186 قانون مالیات مستقیم تمامی اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل برای دریافت وام لازم است که واجد شرایط زیر باشند:

  • گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده
  •  گواهی اداره امور مالیاتی مربوط مبنی بر وصول نسخه ای از صورت های مالی ارائه شده به بانک ها و سایر موسسات اعتباری

 

 

مبنای ارزیابی بانکی برای دریافت وام

برای اعطای وام از سوی بانک ها نسبت های مهم ارزیابی وجود دارند. این نسبت ها شامل موارد زیر است:

  •       نسبت مالکانه
  •       نسبت جاری
  •       وضعیت اعتباری
  •       سود عملیاتی

در ادامه به توضیح مختصر و کارآمد این موارد میپردازیم

 

نسبت مالکانه در ارزیابی بانکی

همانطور که پیش تر در آموزش حقوق مالکانه چیست توضیح داده ایم، نسبت مالکانه مشخص کننده حقوق صاحبان سهام از دارایی های شرکت است. در واقع با استفاده از نسبت مالکانه تعیین میشود که چه میزان از دارایی های شرکت از محل حقوق صاحبان سهام تامین میشود. برای به دست آوردن نسبت مالکانه از فرمول زیر استفاده میکنیم. حداقل نسبت مالکانه برای تایید درخواست وام از از سوی بانک ها 15 است و امکان اعطا وام و تسهیلات به شرکت هایی که نسبت مالکانه آن ها کمتر از 10 است وجود ندارد.

نسبت مالکانه وام

 

 

نسبت جاری

نسبت جاری شاخصی است که به کمک آن توانایی شرکت ها در پرداخت بدهی های جاری شرکت (بدهی های جاری) از محل دارایی جاری شرکت بررسی میشود. برای محاسبه دارایی جاری از فرمول زیر استفاده میکنیم. حداقل نسبت جاری قابل پذیرش برای بانک های برای اعطای وام و تسهیلات، 1 است.

نسبت جاری وام

 

 

وضعیت اعتباری

هنگام بررسی وضعیت اعتباری بانک ها موارد زیر بررسی میشود:

  •       عدم وجود چک برگشتی از سوی متقاضی دریافت وام
  •       بررسی تعهدات سررسید گذشته و معوق

 

سود عملیاتی

سود عملیاتی از موارد دیگری است که برای اعطای وام از سوی بانک ها سنجیده میشود. سود عملیاتی برابر با سود حاصل از فعالیت های اصلی شرکت (مانند فروش) است و شامل فعالیت های غیر اصلی مانند سود حاصل از بهره نمیباشد. بررسی سود عملیاتی توسط بانک ها با هدف سنجش توانایی شرکت در بازپرداخت اقساط از محل سود شرکت سنجیده میشود.

 

مهم است که قبلا از ارائه درخواست وام به بانک ها موارد فوق را بررسی کنید و موارد قابل رفع را برطرف نمایید. تا در صورت طی کردن فرآیندهای زمان بر برای دریافت وام درخواست شما مورد تایید قرار بگیرد.

با استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو میتوانید در هر کجا و با هر دستگاهی به تمام امور مالی و حسابداری خود رسیدگی کنید. نرم افزار حسابداری فینتو 15 روز مهلت استفاده کاملا رایگان دارد. و شما میتوانید همین حالا به تمام امور مالی و حسابداری و همچنین ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان رسیدگی کنید.

نرم افزار حسابداری آنلاین

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا