قرارداد حسابداری پروژه ای و پاره وقت- راهنمای نکات

قرارداد حسابداری پروژه ای و پاره وقت

قرارداد حسابداری پروژه ای و فرارداد حسابداری پاره وقت از مهم ترین قراردادهای کار در هر کسب کاری هستند که عدم آگاهی یا بی توجهی به نکاتی که لازم است در قرارداد درج شود میتواند باعث مشکلات جدی هم برای کارفرما و هم برای حسابدار شود. امروز قرار است باهم به صقر تا صد نکاتی که لازم است درباره قرارداد  این دو نوع قرارداد حسابداری بدانید بپردازیم پس مثل همیشه تا انتها همراه فینتو باشید

 

قرارداد حسابداری پاره وقث و پروژه ای

پیش تر درباره قرارداد حسابداری توضیح دادیم و امروز قرار است به قراردادهای حسابداری پروژه ای و نیمه وقت بپردازیم. اما پیش از توضیح نکات این دو قرارداد خوب است به این نکته اشاره کنیم که مهم ترین نکته ای که یک قرارداد حسابداری را از یک قرارداد کار معمولی متمایز میکند این است که قرارداد حسابداری قایم به شخص است. یعنی وظایف و تعهدات حسابدار قابل انتقال به شخص دیگری نیست. قرارداد حسابداری میتواند میان شرکت و شخص حقوقی (شرکت مالی و حسابداری) و یا شخص حقیقی منعقد شود.

 

قرارداد حسابداری پاره وقت

در قرارداد حسابداری پاره وقت رابطه استخدامی میان کارفرما و حسابدار برقرار است و تفاوت آن با کار تمام وقت این است که حسابدار به جای ۴۴ ساعت کار هفتگی، زمان کمتری را در مجموعه حضور خواهد داشت. بنابراین در قرارداد حسابداری پاره وقت تمامی قوانین قانون کار و تامین اجتماعی برقرار است و کارفرما وظیفه دارد که حسابدار را بیمه کند و مالیات حقوق او را همانند مالیات حقوق سایر کارمندان پرداخت نماید.  به عبارتی از لحاظ قانون کار و تامین اجتماعی،‌ هیچ تفاوتی میان حسابدار نیمه وقت با تمام وقت نیست.

بیشتر بخوانید: نحوه محاسبه مالیات حقوق – راهنمای کامل

قرارداد حسابداری پروژه ای 

مثل هر همکاری دیگری، همکاری در زمینه حسابداری هم میتواند به صورت پروژه ای باشد. در این نوع از قرارداد حسابداری معمولا حسابدار یا شرکت حسابداری به طور هم زمان رسیدگی به چند شرکت یا کسب و کار را برعهده میگیرند و از آنجایی که در قرارداد حسابداری پروژه ای رابطه استخدامی میان کارفرما و حسابدار برقرار نیست، کارفرما لزومی به بیمه حسابدار و پرداخت مالیات حقوق او ندارد. همچنین برخلاف قرارداد کار تمام وقت، مبلغ قرارداد به صورت ماهیانه پرداخت نمیشود و بنابر توافق کارفرما و حسابدار، به صورت مرحله ای یا در انتهای پروژه پرداخت خواهد شد. در این نوع از قرارداد که حسابدار یا شرکت حسابداری پیمانکار پروژه محسوب میشود، وظیفه پرداخت مالیات و بیمه را برعهده دارد. 

 

نکات قرارداد پروژه ای و پاره وقت

اما برای نوشتن یک قرارداد حسابداری میان کارفرما و حسابدار، چه نکاتی باید در قرارداد رعایت شود؟ در ادامه این نکات را باهم میخوانیم:

عنوان قرارداد: عنوان قرارداد باید در ابتدای قرارداد به صورت واضح درج شود. به عنوان مثال: قرارداد ارایه خدمات حسابداری پاره وقت به شرکت الف به مدت محدود یا قرارداد حسابداری پروژه ای به شرکت الف. 

مشخصات طرفین: مشخصات کامل هر دو طرف شامل نام و نام خانوادگی، نام شرکت، شماره ملی و..

 

عدم ارتباط استخدامی: همانطور که که گفتیم در قراردادهای پروژه ای رابطه استخدامی میان کارفرما و حسابدار برقرار نیست. بنابراین اگر قرارداد به صورت پروژه ای است خوب است در متن قرارداد درج شود که ؛این قرارداد به‌صورت پیمانکاری است و هیچ‌گونه رابطه استخدامی، بیمه‌ای، یا تابع قانون کار بین طرفین ایجاد نمی‌نماید.

 

مدت قرارداد: چه رابطه استخدامی میان کارفرما و حسابدار برقرار باشد و چه قرارداد به صورت پاره وقت و پروژه ای باشد لازم است که مدت زمان همکاری در قرارداد به صورت واضح درج شود.

 

تعهدات همکاری: لازم است به صورت شفاف درج شود که طی این مدت حسابدار چه وظایفی بر عهده دارد. به عنوان مثال:

  • تهیه لیست ماهیانه حقوق و دستمزد
  • ثبت سندهای حسابداری در نرم افزار حسابداری 
  • ارسال لیست بیمه و مالیات
  • ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان و..

خوب است در این بخش یادآوری کنیم که با استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو میتوانید به سادگی به تمام امور مالی و حسابداری کسب و کار رسیدگی کنید.

دستمزد پرداختی: درج دستمزد قابل پرداخت و نحوه پرداخت به صورت شفاف. به عنوان مثال درج کنید که در انتهای هر ماه یا پس از تکمیل تعهدات از سوی حسابدار، مبلغ X تومان به او پرداخت خواهد شد.

موارد فسخ قرارداد: برای جلوگیری از مشکلات در آینده، حتما شرایطی که میتواند موجب فسخ قرارداد هم از جانب کارفرما هم از جانب حسابدار شود را درج نمایید.

بند محرمانگی: از آنجایی که حسابدار به اطلاعات بسیار مهمی از کسب و کار دسترسی دارد، خوب است که قرارداد حسابداری حاوی بند محرمانگی نیز باشد تا از افشای اطلاعات جلوگیری شود. به عنوان مثال میتوانید این بند را به این صورت بنویسید: “پیمانکار متعهد است کلیه اطلاعات مالی، حسابداری و اطلاعات داخلی شرکت را محرمانه تلقی کرده و بدون اجازه کتبی کارفرما، در اختیار اشخاص ثالث قرار ندهد”

امکان استفاده از نیروی جایگزین: قرارداد حسابداری پروژه ای یک قرارداد قایم به شخص است. بنابراین اگر کارفرما مخالفتی با سپردن کار توسط حسابدار به شخص دیگر ندارد، لازم است در متن قرارداد ذکر شود که استفاده از نیروی جایگزین در این قرارداد بلامانع است.

با استفاده از نرم افزار حسابداری فینتو میتوانید بدون محدودیت و از هر کجا و در هر زمان به تمام امور مالی و حسابداری خود رسیدگی کنید. فینتو یک نرم افزار حسابداری آنلاین است و نیازی به نصب و راه اندازی نرم افزارهای پیچیده و گران قیمت ندارد. فینتو ۱۵ روز مهلت استفاده رایگان از تمامی امکانات نرم افزار حسابداری را برای شما فراهم کرده است و شما میتوانید همین حالا با کلیک بر روی تصویر زیر از تمامی امکانات نرم افزار حسابداری فینتو از جمله: ثبت اتوماتیک اسناد، سیستم خرید و فروش، انبارداری و خزانه داری، ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان و… استفاده کنید:

نرم افزار حسابداری آنلاین

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید