منظور از عدم فعالیت شرکت چیست؟ عدم فعالیت یعنی این که بانک شرکت تاسیس شده هیچگونه گردشی، حتی برای مصارف شخصی نداشته باشد.
یکی از نکات مهمی که خیلی از فعالان اقتصادی به آن توجه ندارند، آیتم های مهم در نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت است. بدین صورت که خیلی از آنها مشتاقانه شرکتی را به ثبت میرسانند و سعی میکنند خیلی با حوصله و مرتب کارها را جلو ببرند تا فعالیت اصلی خود را آغاز نمایند. پس تکلیف قوانین مالیاتی چه میشود؟ چرا کسانی که فعالیتی ندارند جرائم سنگینی میپردازند؟ اگر شما کسب و کاری دارید که فعلا پس از یک سال یا چند ماه هنوز معامله یا فعالیتی نداشتهاید، باید به چند نکته مهم در خصوص نحوه اعلام عدمفعالیت شرکت توجه کنید:
ما در این مقاله قصد داریم شما را در جهت اعلام عدمفعالیت شرکت و معافیت از مالیات آن راهنمایی کنیم…
منظور از عدم فعالیت شرکت چیست؟
تمامی شرکت ها برای داشتن فعالیت های قانونی باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانده شوند. پس از آن نیز میتوانند فعالیت قانونی خود را آغاز کرده و کارهای مربوط به پلمپ دفاتر و سایر فعالیت های ثبتی و حقوقی خود را انجام دهند. گاهی پیش میآید که شرکتی پس از ثبت و انجام کلیه امور نمیخواهد به فعالیت خود ادامه دهد یا دلایل گوناگون مانند ورشکستگی، اختلاف بین شرکا، مدیریت نامناسب و غیره باعث شده است که فعالیتشان متوقف شود.
شرکت در این حالت میتواند دو کار انجام دهد:
- ثبت انحلال شرکت
- باقی گذاشتن شرکت به عنوان شرکتی بدون فعالیت؛ که در این صورت باید عدم فعالیت شرکت خود را به ادارهی مالیات گزارش دهند.
شرکت بدون فعالیت هیچ نوع گردش مالی بانکی ندارد، حتی به عنوان مصارف شخصی صاحبان خود.
به عبارت دیگر، عدمفعالیت شرکت به این معنی است که هیچ فعالیتی در این شرکت انجام نمیگیرد و هیچ قرارداد خرید و فروشی در آن منعقد نمیگردد. در این شرایط تسلیم اظهارنامه عدم فعالیت ضروری است.
اعلام عدم فعالیت شرکت چگونه است؟
پس از ثبت شرکت، مشخصات صاحبان آن از طریق اداره ثبت شرکتها به اداره دارایی گزارش داده میشود. در صورت عدمفعالیت شرکت شما، میتوانید با رعایت اصول کلی زیر که به اختصار بیان شدهاند مشمول جریمه مالیاتی نشوید:
- بر اساس ماده 184 قانون مالیاتهای مستقیم، ادارات ثبت مکلف هستند در آخر هر ماه، فهرست کامل شرکت ها و مؤسساتی را که در طول ماه به ثبت می رسند و تغییراتی را که در این شرکتها و مؤسسات موجود به وجود میآیند و به همراه نام اشخاص حقیقی یا حقوقیای که دفتر قانونی به ثبت رساندهاند؛ با ذکر تعداد دفاتر ثبت شده و شمارههای آنها، به ادارهی امور مالیاتی محل اقامت مؤسسه ارسال کنند. باید توجه داشت که به مراتب امر، از زمان ثبت تا زمانی که شرکت فاقد فعالیت بوده است، باید طی نامهای کتبی در سربرگ شرکت و با مهر و امضا به این واحد مالیاتی اطلاع داده شود.
- در صورت خرید هرگونه اموال و اثاثیه و تجهیزات در سال مورد نظر جزء خرید شرکت محسوب شده و قابل رهگیری است.
- برای اعلام عدم فعالیت شرکت، تصمیم دفاتر مالی و اظهارنامه عدم فعالیت ضروری است. پس هر سال دفاتر مالی شرکت را حتما در مهلت مقرر تهیه نمایید.
- پلمپ دفاتر قانونی از دیگر تکالیف اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد فعالیت است. به این معنا که بابت هر سال مالی، حتی در صورت نداشتن فعالیت، باید دفاتر قانونی پلمپ شود.
- مراقب حساب های بانکی خود باشید. فعالیت حساب بانکی به منزله فعالیت شرکت است. البته کارمزدهای اندکی که معمولا بانک ها، به صورت خودکار و بدون اعلام به مشتری انجام میدهند، مشمول این موضوع نمیشود.
اگر عدم فعالیت اعلام نشود جریمه دارد؟
اگر شرکت شما به دلایلی از جمله ورشکستگی، عدم فعالیت طولانیمدت، عدم دریافت مجوزهای لازم یا راکد بودن بازار هیچگونه گردش مالی نداشته باشد (حتی برای مصارف شخصی)، شرکت غیرفعال محسوب میشود و باید انحلال آن را ثبت کرد. شما نمیتوانید شرکت غیرفعال را به حال خود رها کنید. پس لازم است برای جلوگیری از جرائم مالیاتی اقداماتی که در ادامه ذکر شده است را انجام دهید. اگر تا پایان طبق دستورالعمل و نکات پیش بروید، هیچ مشکلی رخ نخواهد داد.
در صورت عدم اعلام عدم فعالیت احتمالاً شناسه ملی آنها مسدود میشود و باید از سایت www.ilenc.ssaa.ir استعلام انجام شود که آیا شناسه ملی فعال هست یا غیرفعال. اگر غیرفعال شده باشد، افراد باید به دارایی مراجعه و آن را فعال نمایند. در این زمینه گفته میشود که مالیات و جرایمی شامل حال آنها نخواهد شد زیرا مالیات بر درآمد وضع میشود.اگر بتوانند مستنداتی مبنی بر اینکه آنها در طی این مدت درآمد یا فعالیت داشتهاند ارائه دهند،شناسه فعال میشود.
برای اعلام عدم فعالیت شرکت ثبت شده به چه نکاتی توجه کنیم؟
- تشکیل پرونده عدمفعالیت شرکت در اداره دارایی (اگر خارج از موعد مقرر باشد مالیات ماههای اعلام نشده محاسبه میشود)
- تسلیم دفاتر مالی و اظهارنامه عدم فعالیت شرکت الزامی است.
- عدم فعالیت شرکت باید در هر سال، یک بار اعلام شود؛ که هر سال باید دفاتر مالی شرکت را در مهلت مقرر تهیه کنید.
- اظهارنامههای ارزش افزوده باید به صورت صفر در مهلت مقرر ارائه شوند.
- شرکتهایی که عدم فعالیت دارند باید شماره اقتصادی و مالیات بر ارزش افزوده را ثبت کنند.
- در عدم فعالیت شرکت، نباید هیچ رویدادی انجام شود.
- تمامی شرکتها باید عدم فعالیت خود را در طول 4 ماه از ابتدای سال مالی یعنی از فروردین تا تیر اعلام کنند وگرنه به ازای هر ماه اضافه باید مالیات پرداخت کنند.
بطور کلی مراحل ثبت شرکتهایی که نمی خواهند برای مدتی فعالیت داشته باشند در شکل زیر خلاصه شده است:
نامه عدم فعالیت شرکت را چگونه بنویسیم؟
-
برای اشخاص حقیقی
ریاست محترم امور مالیاتی…
با سلام؛
احتراما بدینوسیله اعلام میدارد اینجانب….. .به کد ملی ….. و کلاسه پرونده … دارای واحد صنفی… از تاریخ… هیچگونه فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت شرکت خود را اعلام میدارد.
مراتب جهت اطلاع و درج در پرونده مالیاتی، حضورتان ایفاد میگردد.
-
برای اشخاص حقوقی
ریاست محترم امور مالیاتی…
با سلام؛
احتراما بدینوسیله اعلام میدارد شرکت… به شماره ثبت …… و کلاسه پرونده….. از تاریخ….. هیچگونه فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت خود را اعلام میدارد.
مراتب جهت اطلاع و درج در پرونده مالیاتی، حضورتان ایفاد میگردد.
جمع بندی:
اگر شرکتی فعالیت کم داشته باشد نیازی به پرداخت مالیات سنگین ندارد و نباید از این موضوع بترسد. اما اگر اشخاص در زمان مقرر اقدام به ارائه نامه عدم فعالیت نکنند و یا دفاتر خود را از ترس مالیات زیاد ارسال نکنند، بهای سنگینی میپردازند. بنابرین اگر میخواهید مشمول مالیاتهای سنگین نشوید، باید در اسرع وقت انحلال شرکت خود را ثبت یا غیر فعال بودن آن را اعلام کنید.
یک راه حل برای مدیریت منابع انسانی
جهانی شدن نیروی کار یکی از پیامد های فناوری اطلاعات است.امروزه این دانش قادر است فراتر از مرزهای جغرافیایی، نیروهای مورد نیاز خود را جذب کند.این امر باعث به وجود آمدن چالش های بسیاری برای مدیریت سازمان ها از جهات جذب و به کارگیری نیروی کار در سطح جهانی شده است. به طور مثال مدیران امروزه سعی می کنند فعالیت های خود را در نقاطی از دنیا دایر کنند که نرخ دستمزد با آهنگی کند تر رشد می کند.
فناوری اطلاعات به سرعت در حال تغییر است و همزمان با تغییر خود مدیریت منابع انسانی را نیز دگرگون می کند. فینتو یک نرم افزار آنلاین جهت انجام برخی امور در حوزه مدیریت منابع انسانی مانند سیستم حضور و غیاب آنلاین، سیستم حقوق و دستمزد و تنخواه گردان می باشد.با فینتو می توانید امور گفته شده را با صرف زمان و هزینه پایین انجام دهید و از آن لذت ببرید.
کسی که نتونسته کار کنه آخه برای چی دوباره باید به زور ازش پول بگیرن؟؟
فقط برای اینکه نگفته شرکت دیگه فعالیت نداره