حد نصاب معاملات از جمله موارد پرکاربرد است که رقم آن به صورت سالیانه توسط وزارت دارایی مشخص میشود و در مواردی مانند معاملات فصلی، برگزاری مزایده و مناقصه و .. کاربرد دارد. در این مقاله از فینتو قرار است که به صفر تا صد هرآنچه که لازم است درباره نصاب معاملات بدانید بپردازیم. پس مثل همیشه تا انتها همراه فینتو باشید.
حد نصاب معاملات چیست؟
هر سال وزارت دارایی با بررسی شاخص های مختلف، حد نصاب معاملات را تعیین میکند و به این ترتیب معاملات با توجه به رقم معامله، به سه دسته معاملات کوچک، معاملات متوسط و معاملات بزرگ تقسیم میشوند. تعیین حد نصاب معاملات در هنگام ارائه صورت های مالی، برگزاری مناقصه ها و مزایده ها و ارسال صورتحساب معاملات فصلی بسیار کاربردی هستند. نکته مهمی که خوب است بدانید این است که نصاب معاملات در سامانه مودیان کاربردی ندارد.
حد نصاب معاملات کوچک 1404
حد نصاب معاملات کوچک سال ۱۴۰۴ مطابق با تصویب نامه هیئت وزیران، تا سقف ۲.۸۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال است. بنابراین معاملات کم تر از این رقم در دسته معاملات کوچک قرار میگیرند. نکته مهم این است که افرادی که مجموع خرید آن ها کمتر از ۵٪ سقف حد نصاب معاملات کوچک باشد، در ارسال معاملات فصلی نیازی به وارد کردن اطلاعات طرف مقابل ندارند و میتوانند لیست خود را به صورت تجمیعی آپلود کنند.
حد نصاب معاملات متوسط 1403
سقف حد نصاب معاملات متوسط سال ۱۴۰۴ ، ۱۰ برابر حدنصاب معاملات کوچک و تا سقف مبلغ ۲۸.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال است.
حد نصاب معاملات بزرگ ۱۴۰۴
معامله هایی که برآورد اولیه مبلغ آن ها بیشتر از ۲۸.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال باشد، در دسته معاملات بزرگ قرار میگیرند
” بیشتر بخوانید: حد مجاز فروش سامانه مودیان چیست؟ راهنمای کامل ماده 6 سامانه مودیان “
بخشنامه حد نصاب معاملات ۱۴۰۴
در ادامه بخشنامه حد نصاب برای معاملات ۱۴۰۴ را باهم مشاهده میکنیم
حد نصاب معاملات فصلی ۱۴۰۴
حد نصاب برای معاملات فصلی برابر با 5% حد نصاب معاملات کوچک است. گفتیم که در سال ۱۴۰۴ حد نصاب معاملات کوچک ۲.۸۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال است. پس حد نصاب معاملات فصلی نیز برابر است با مبلغ ۱۴۲.۵۰۰.۰۰۰ ریال. همانطور که در قسمت های قبل هم اشاره کردیم در صورتی که مجموع مبالغ فروش و مجموع فاکتور شما هنگام ارسال معاملات فصلی کمتر از این رقم باشد، دیگر نیازی به ثبت طرف دوم معامله نیست و میتوانید بدون وارد کردن اطلاعات طرف دوم، به صورت تجمیعی لیست خود را ثبت کنید.
دریافت تسهیلات بدون گواهی مالیاتی
در سال جدید اشخاص حقوقی تا 65% نصاب معاملات متوسط (13 میلیارد و 650 میلیون ریال) و اشخاص حقیقی تا 35% نصاب معاملات متوسط(7 میلیارد و 350 میلیون ریال) میتوانند بدون نیاز به استعلام و دریافت مالیاتی اقدام به دریافت تسهیلات ارزی و ریالی از بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی کنند.
ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان
این روزها تمام کسب و کارها و فعالان اقتصادی مشمول ثبت نام و ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان هستند. با استفاده از نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو میتوانید در هر زمان و از با هر دستگاهی (کامپیوتر، لپ تاپ، تلفن همراه و…)صورتحساب الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کنند. فینتو نیازی به نصب و راه اندازی نرم افزارهای سخت و گران قیمت ندارد و شما میتوانید همین حالا و با ایجاد یک حساب کاربری، صورتحساب الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کنید.