با انواع مالیات حقوق آشنا شوید

مالیات حقوق

در زندگی روزمره بارها به کلمه ای به نام مالیات برخورد می کنیم. مالیات حقوق انواع مختلفی دارد که در این متن به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. انواع مالیات حقوق شامل مالیات حقوق املاک، مالیات حقوق مشاغل، مالیات حقوق کشاورزی، مالیات حقوق اشخاص حقوقی و مالیات حقوق اتفاقی می باشد. در ادامه به تعریف هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

مالیات

در ابتدا لازم است که بدانید مالیات چیست و در چه زمینه ای خرج می شود. قسمتی از دارایی یک شخص و همچنین درآمدی که کسب می نماید بنا بر قانون باید صرف هزینه برای کشور گردد. مالیات در ایران به دو دسته ی مستقیم و غیر مستقیم دسته بندی می شوند. مالیات بر درآمد جزو دسته ی مستقیم طبقه بندی شده است. کسانی که باید مالیات بپردازند شامل اشخاصی می شوند که در ایران اقامت داشته و کسب درآمد می کنند و اشخاصی که در خارج از ایران بوده اما منبع کسب درآمد آن ها در ایران می باشد. همچنین دارندگان اموال و املاک نیز موظف به پرداخت مالیات هستند. مالیات خرج امور کشورداری و سیاست و…می شود.

 مالیات حقوق

مالیات مستقیم

همان طور که در قبل اشاره کردیم مالیات مستقیم یکی از دسته بندی های مالیات می باشد. در این دسته از مالیات یک شخص و یک منبع مشخص برای دریافت مالیات مشخص شده است. مالیات مستقیم نیز به دو دسته ی دیگر طبقه بندی می شود: مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد.

در این متن به مالیات حقوق خواهیم پرداخت که در مقدمه انواع آن را ذکر کردیم. در هر بخش نیز تبصره هایی وجود دارد که افرادی با داشتن شرایط ذکر شده می توانند مالیات را پرداخت نکنند. برای هر قسمت نیز مقدار مالیات بر حسب میزان درآمد و نوع درآمد متفاوت خواهد بود که این مقدار توسط اداره مالیاتی مشخص خواهد شد.

 مالیات حقوق

مالیات حقوق املاک

در صورتی که شما دارای ملکی باشید و آن را به شخص دیگری اجاره بدهید از مبلغ اجاره باید مبلغی را به عنوان مالیات به دولت پرداخت نمایید. البته تبصره ها و معافیت هایی نیز در این باره وجود دارد. به عنوان مثال درآمد حاصل از دریافت اجاره اگر برای ملکی زیر 150 متر مربع متراژ مفید بنا باشد نیاز به کسر مبلغی برای مالیات نخواهد داشت. همچنین در صورتی که تنها درآمد شخص ناشی از اجاره ملک باشد نیازی به پرداخت مالیات نخواهد بود و فرد از پرداخت معاف می باشد؛ اما باید در این صورت شخص به اداره امور مالیات ثابت نماید که درآمد دیگری از منبع دیگر ندارد. اگر خلاف این موضوع ثابت شود مبلغی علاوه بر مالیات به عنوان جریمه نیز باید پرداخت گردد.

 مالیات حقوق

همچنین در صورتی که فرد مالک دارای فرزندی باشد که به علت بیماری قادر به کار کردن نباشد و این فرزند تحت تکفل او باشد معافیتی نیز مشمول این مالک برای مالیات حقوق املاک خواهد شد. در هر قسمت و بنا بر هر شرایط میزان معافیت از مالیات متفاوت خواهد بود که باید بررسی شود.

مالیات حقوق مشاغل

هر درآمدی که یک فرد مقیم ایران از یک شغل در ایران یا خارج از کشور کسب نماید مشمول پرداخت مالیات می گردد. همچنین اگر شخصی خارج از ایران سکونت داشته باشد اما در ایران کسب درآمدی داشته باشد نیز باید مبلغی از درآمدش را برای مالیات ایران پرداخت نماید. برای زن و شوهری که در یک کار با هم شریک هستند به اندازه ی یک نفر تلقی می شوند و به یک اندازه مالیات پرداخت خواهند کرد.

 مالیات حقوق

مالیات حقوق اشخاص حقوقی

در ابتدا باید به معنای اشخاص حقوقی بپردازیم. تمامی شرکت ها و یا مؤسسه هایی که ثبت شده اند و فعالیت دارند اشخاص حقوقی خوانده می شوند. مالیات حقوق که یک شرکت از فعالیت های خود دارد و یا درآمدی که یک شرکت و اشخاص حقوقی از منابع خود در ایران یا خارج ایران کسب می نماید شامل این دسته می شود. در این مورد باید مواردی که در قانون اساسی معاف می گردند و همچنین مجموع ضررها از مبلغ درآمد کسر شده و سپس 25 درصد از آن مشمول مالیات گردد. برای پرداخت مالیات در این مورد باید فهرستی از اسامی شریک ها و کسانی که در شرکت سهم دارند و میزان سهم هر شخص به اداره امور مالیاتی داده شود.

 مالیات حقوق

مالیات حقوق اتفاقی

هر درآمدی که به عنوان جایزه و یا بلا عوض توسط یک شخص و یا یک شرکت دریافت گردد مشمول مالیات اتفاقی خواهد شد. به عنوان مثال اگر فردی به یک شخص دیگر مبلغی را هدیه دهد و یا در یک مسابقه و قرعه کشی مبلغی جایزه ببرد این درآمد اتفاقی بوده و باید مالیات آن پرداخته شود. میزان مالیات در این نوع ،بنا بر ماده 131 قانون اساسی تعیین و دریافت می گردد.

اگر این درآمد اتفاقی غیر نقدی باشد برای محاسبه ی مقدار مالیات وارد بر آن، آن را با مقدار پول معادل سازی می کنند و ارزش آن را مشخص می نمایند. این درآمد دریافتی می تواند هم به صورت نقدی و هم به صورت غیر نقدی باشد. اگر این مبلغ دریافتی برای انجام امور خیریه باشد از پرداخت مالیات معافیت خواهد داشت. این امور خیریه شامل مبالغ کمک به افراد خسارت دیده نیز می شود. همچنین جوایزی که دولت برای تشویق مردم به کشاورزی پرداخت می کند نیز مشمول معافیت مالیاتی واقع می شوند.

 مالیات حقوق

مالیات حقوق کشاورزی

مالیات حقوق تمام فعالیت های مربوط به کشاورزی الزامی نیست و کسانی که از فعالیت هایی مانند دام پروری و یا پرورش زنبور و ماهی به کسب درآمد می پردازند از پرداخت مبلغی از درآمد به عنوان مالیات معاف می باشند. علت این کار رشد اقتصادی در زمینه تولید محصولات می باشد. خود کفایی در امور کشاورزی و دام پروری نقش مؤثری در رشد اقتصادی جامعه دارد. از این جهت دولت با گذاشتن این معافیت برای این دسته از افراد سعی در تشویق مردم برای انجام کارهای کشاورزی و دام پروری و امثال آن ها دارد. تمام فعالیت های این دسته که مشمول پرداخت مالیات نمی شوند شامل: دام پروری، کشاورزی، باغ داری، باغ های خرما، پرورش پرندگان، پرورش ماهی، ماهی گیری، پرورش زنبورعسل، پرورش کرم ابریشم و احیا سازی جنگل ها می باشد.

همچنین در صورتی که افرادی که به فعالیت های فوق مشغول بودند دچار خسارت شوند و مبلغی را از بیمه در این باب دریافت کنند مالیاتی بر این مبلغ صورت نمی گیرد و تمام مبلغ داده شده توسط بیمه برای جبران خسارت صرف خواهد شد.

معرفی فینتو

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشه که به خاطر یکسری از مشکلات نتونید به محل کار برید یا برای مثال خارج از ساعت کاری باید گزارشی رو آماده کنید تا برای مدیرتون که داخل جلسه است ارسال کنید.
و یا اینکه به دلیل نوسانات برق برای سیستم داخل شرکتتون مشکل پیش اومده و تقریبا همه اطلاعاتتون از بین رفته.
همه این اتفاقات و صدها مسائل دیگه باعث شدن تا کم کم نرم افزار های سنتی و یا به اصطلاح local جای خودشون رو به سیستم های ابری بدن که از لحاظ امنیت و دسترسی به مراتب قوی تر هستند.
ما در فینتو با بهره گیری از آخرین دانش روز فناوری اطلاعات تونستیم یک نرم افزار حسابداری بسیار قوی طراحی و عرضه کنیم تا شما دوستان بتونید به راحتی از هرکجا و با هر دستگاهی کارهاتون رو انجام بدید.
نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو، در حسابداری و رسیدگی به امور پرداختی به شما کمک می­کند تا بهترین راندمان کاری و بیشترین سود­آوری را داشته باشید.
نرم افزار حسابداری آنلاین فینتو
اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا